Амин Сиала

Амин Сиала е меѓународен говорник и експерт за глобален маркетинг кој бил консултант за десетици водечки светски бизниси за финансии и е-трговија за зголемување на нивните приходи користејќи ги најновите стратегии за дигитален маркетинг. Како постар консултант, Амин ја водел програмата “Google Growth Program for Emerging Markets” и има работено со владини туристички одбори, платформи за размена на финансии, групи за е-трговија и бројни стартапи.

Со тоа што бил говорник и домаќин на настани во 13 земји, неговата енергија и едукативна содржина секогаш создаваат фасцинантна сесија. Тој обучил над 500 вработени на Google ширум светот за продажба и јавно говорење. Со искуство во електротехника и магистер по иновации, претприемништво и менаџмент од Империал колеџ Лондон, талентот на Амин лежи во поедноставување на сложените концепти и нивно претворање во лесно сварливи наративи со помош на податоци.

Ecommerce Asociation

Македонската асоцијација за е-Трговија е првата и единствена асоцијација која цели кон инклузивна е-трговија. Нашата мисија е да создадеме иднина за е-трговски развој и успех на земјата. Асоцијацијата за е-трговија на Македонија има за цел да ги поддржи интересите на компаниите за е-трговија, да придонесе кон проширување на знаењето за е-трговија и негово проширување вклучувајќи ги поврзаните услуги и технологии, и да ги намали и елиминира бариерите кои го ограничуваат растот и развојот на индустријата. Веруваме дека иднината за подобра Македонија лежи во дигитална Македонија и паметно општество, а е-трговијата е интегрален дел од таквото општество.

web by agency