E-трговија & COVID-19:
предизвици и можности!


Третата годишна конференција за е-трговија има за цел да го разоткрие и пренесе
потенцијалот на е-трговијата, особено во време на глобална пандемија.

  • 25 и 26 ноември
  • онлајн издание

Говорници и модератори

Купи Билети

Early Bird

03 ное - 08 ное

€29

Регуларна цена

09 ное - 25 ное

€39

Купи 3 билети
и добиј 1 гратис

До 15-ти ноември

€117

Што да очекувате?

300+ учесници
30+ говорници
10+ држави
200+ компании
networking

Агенда

25 Ноември [Среда]
09:00 - 09:10 Отворање
- Гораст Цветковски, Актер и водител на конференцијата
09:10 - 09:20 [погледни видео] Поздравен говор
- Д-р Нина Ангеловска, Претседател на АЕТМ
- H.E. Кејт Мари Брнз, Амбасадор на САД во Република Северна Македонија
09:20 - 09:50 [погледни видео] Клучни сознанија од Извештајот од анализата на е-трговија: Напредокот на е-трговијата 2017-2019 со посебен осврт на влијанието на COVID-19 во 2020
- Д-р Нина Ангеловска, Претседател на АЕТМ
Е-ТРГОВИЈА ЗА ВРЕМЕ НА КОВИД-19
09:50 - 10:30 [погледни видео] Влијанието на КОВИД-19 врз е-трговијата. Што понатаму?
- Проф. Јориј Абрахам, Извршен директор @ Ecommerce Foundation / Scamadviser.com
10:30 - 11:10 [погледни видео] МАКЕДОНСКИТЕ Е-ТРГОВЦИ И ОТКЛУЧУВАЊЕ НА ПОТЕНЦИЈАЛОТ НА Е-ТРГОВИЈАТА ВО ВРЕМЕ НА COVID
*спонзорирано од A1 Македонија

Модератор: Дарко Булдиоски
Панелисти:
- Иво Стојановски, Eксперт за дигитална трансформација @ A1 Македонија
- Драгана Ѓокиќ, Директор на продажба @ Grouper.mk
- Драган Јосифовски, Основач & CEO @ Paket.mk
- Андреа Чапаровски, Менаџер на е-трговија @ Sport M
11:10 - 11:30 КАФЕ / ПАУЗА ЗА РУЧЕК
11:30 - 11:35 [погледни видео] Мал момент за забава...
11:35 - 11:55 [погледни видео] Големите промени во 2020: : Како се менуват навиките за плаќање кај потрошувачот

- Barbara Sessa - SVP, Digital Consumer Product Europe @ Mastercard
11:55 - 12:35 [погледни видео] ДОСТАВА: ПРЕЗЕМАЊЕ НА ЕКСТРА ЧЕКОРИ ЗА ВРЕМЕ НА КОВИД-19 КРИЗАТА

Модератор: Марија Ристовска
Панелисти:
- Симона Лошкова, ДХЛ Експрес Македонија
- Игор Гешовски, Eco Logistic
- Роберт Тодоровски, Kliknijadi.mk
12:35 - 13:05 [погледни видео] ДИГИТАЛНА СТРАТЕГИЈА ВО ВРЕМЕ НА КРИЗА: Како да ја прилагодите вашата дигитална стратегија за време на пандемијата?
- Никола Спасов - Директор и Сопственик @ Агенција Рејтинг
13:05 - 13:20 [погледни видео] Fireside chat: „Лансирање на е-продавница за време на пандемија - Како претворивме предизвик во можност“
- Јана Дурнева - RRP Customer care and Digital Manager @ Philip Morris International

Модератор: Виктор Стојкоски
БОНУС ТЕМА
13:20 - 13:40 [погледни видео] The power of People Centric Workplace
- Ramon Perez - COO & Co-Founder @ Barner Brand
13:40 - 13:45 [погледни видео] Завршни зборови ден #1
26 Ноември [Четврток]
09:00 - 09:05 [погледни видео] Поздравен говор
- Ѓоко Танасоски, Генерален Директор @ Царинска управа на Република Северна Македонија
09:05 - 09:35 [погледни видео] Преживување или просперирање? Како да го зголемите вашиот успех во 'новото нормално'
- Howard Kingston - Growth Hacker & маркетинг експерт
ИСКУСТВОТО НА КЛИЕНТОТ ВО ФОКУС
09:35 - 10:05 [погледни видео] Хипер персонализација преку автоматизација - Patrick Collins - Head of Growth @ Startup Wise Guys, Founder @ Prospect Labs
10:05 - 10:35 [погледни видео] UX meeting CX
- Дамјан Дано - Ко-сопственик и Партнер @ IWM Network
10:35 - 11:10 [погледни видео] ДОВЕРБАТА Е ПРИОРИТЕТ: ОНЛАЈН БЕЗБЕДНОСТ И ЗАШТИТА НА ПОТРОШУВАЧИ
*спонзорирано од Касис АД Скопје

Модератор: Виктор Стојкоски
Панелисти:
- Филомена Аспровска Пљаковска, CEO @ Casys
- Анастас Докоски, Retail Client Relationship Senior Officer @ Халк Банк АД Скопје
- Марија Петковска - Пирган, Senor Payment Officer @ НЛБ Банка
11:10 - 11:30 ПАУЗА ЗА КАФЕ/РУЧЕК
ПРЕКУГРАНИЧНА Е-ТРГОВИЈА
11:30 - 12:10 [погледни видео] Отклучување на потенцијалот на е-трговијата за време на COVID-19 во западен Балкан

Модератор: Филип Чижбановски
Панелисти:
- Горан Димитријевиќ, Маркет Директор @ Artmie LTD - С.Македонија
- Зорана Милидраг, Global Head of Ecommerce @ SportVision - Србија
- Мергим Чахани, CEO & Founder @ Gjirafa - Албанија и Косово
- Сенита Слипац, CEO & Co-Founder @ OREA - Босна и Херцеговина
12:10 - 12:30 [погледни видео] Проширување на прекуграничната е-трговијата. Како ќе придонесе Царинската управа?
- Златко Ветеровски, Помошник директор на Сектор за царински систем @ Царинска управа
- Офелија Бајо, Началник на Одделение за царински и даночни постапки @ Царинска управа
E-COMMERCE & WOMEN: A talk with UNCTAD’s eTrade4Women Global Advocates
12:30 - 13:15 [погледни видео] “eTrade For Women: Get empowered and inspired”
*спонзорирано од УНКТАД
Модератор: Torbjörn Fredriksson
Панелисти:

- Хелианти Хилман, Основач & Chairperson @ Javara - Индонезија
- Nazanin Daneshvar, Основач @ ​Takhfifan - Иран ​
- Nina Angelovska, Поранешна Министерка за финансии на С.Македонија, Forbes 30 Under 30, Ко-основач @ Grouper.mk, Претприемач
13:15 - 13:30 Kahoot Квиз + награди
*спонзорирано од A1 Македонија

Завршни зборови

Спонзори и партнери

Медиа партнери
web by agency