Ото Граф

Ото Граф е заменик-шеф на мисија во Амбасадата на Сојузна Република Германија во Скопје. Тој е на оваа позиција од март 2019 година и неговото претходно искуство вклучува многу различни позиции во германската амбасада во Вашингтон, Техеран, Будимпешта итн. Дипломирал на Универзитетот во Регенсбург со студии по економија.

Ecommerce Asociation

Македонската асоцијација за е-Трговија е првата и единствена асоцијација која цели кон инклузивна е-трговија. Нашата мисија е да создадеме иднина за е-трговски развој и успех на земјата. Асоцијацијата за е-трговија на Македонија има за цел да ги поддржи интересите на компаниите за е-трговија, да придонесе кон проширување на знаењето за е-трговија и негово проширување вклучувајќи ги поврзаните услуги и технологии, и да ги намали и елиминира бариерите кои го ограничуваат растот и развојот на индустријата. Веруваме дека иднината за подобра Македонија лежи во дигитална Македонија и паметно општество, а е-трговијата е интегрален дел од таквото општество.

web by agency