Немања Антиќ

Во 2012 година, Немања ја основа својата компанија Military Shop Belgrade која произведува и дистрибуира уникатна и заштитна облека и опрема. Компанијата опремува полициски и воени единици, комунални претпријатија, општински администрации, државни органи, компании за обезбедување и ловечки продавници во Србија и во регионот. Military Shop работи на 6 пазари: Србија, Босна, Црна Гора, Македонија, Албанија и Унгарија, има постигнато над 1 милион продадени артикли онлајн, а се занимава и со извоз и увоз на производи од Русија, Германија, Грција, Словачка и Турција.

Ecommerce Asociation

Македонската асоцијација за е-Трговија е првата и единствена асоцијација која цели кон инклузивна е-трговија. Нашата мисија е да создадеме иднина за е-трговски развој и успех на земјата. Асоцијацијата за е-трговија на Македонија има за цел да ги поддржи интересите на компаниите за е-трговија, да придонесе кон проширување на знаењето за е-трговија и негово проширување вклучувајќи ги поврзаните услуги и технологии, и да ги намали и елиминира бариерите кои го ограничуваат растот и развојот на индустријата. Веруваме дека иднината за подобра Македонија лежи во дигитална Македонија и паметно општество, а е-трговијата е интегрален дел од таквото општество.

web by agency