Расим Мемагиќ

Расим Мемагиќ е роден на 6 јуни 1979 година во Сараево. Работните навики ги стекна во семејната компанија Алма Рас, денес бренд лидер во производство и продажба на долна облека и облека за спиење.

Од 2001 година, тој активно учествува, заедно со остатокот од тимот, во развојот на брендот Алма Рас, врз основа на што е воспоставена соработка со големите трговски ланци.

Во 2006 година оваа компанија склучи договор за соработка со најголемиот европски производител на фин лен, Triumph int. Тој бил извршен директор на Алма Рас од 2014 до 2021 година, а од јануари 2022 година е генерален директор на компанијата и претседател на одборот.

Како генерален директор на компанијата и лидер на млад и амбициозен тим, тој е горд на резултатите што ги постигнуваат, а особено е задоволен од неговиот личен придонес во развојот на човечките ресурси и растот на над 1200 вработени. Приватно, тој сака да патува низ целиот свет и да запознава различни луѓе и култури.

Ecommerce Asociation

Македонската асоцијација за е-Трговија е првата и единствена асоцијација која цели кон инклузивна е-трговија. Нашата мисија е да создадеме иднина за е-трговски развој и успех на земјата. Асоцијацијата за е-трговија на Македонија има за цел да ги поддржи интересите на компаниите за е-трговија, да придонесе кон проширување на знаењето за е-трговија и негово проширување вклучувајќи ги поврзаните услуги и технологии, и да ги намали и елиминира бариерите кои го ограничуваат растот и развојот на индустријата. Веруваме дека иднината за подобра Македонија лежи во дигитална Македонија и паметно општество, а е-трговијата е интегрален дел од таквото општество.

web by agency