Горан Димитријевиќ

Горан е Маркет Директор во словачката компанија ARTMIE Ltd, лидер на онлајн пазар во ЈИ Европа за уметност и креативни материјали. Првите чекори во е-трговијата ги направи уште во 2013 година, а досега мина низ развојот на компанијата, од мала локална компанија до меѓународен лидер на пазарот во овој дел од Европа.

Горан беше директно вклучен во проширувањето на пазарот на сите јужни пазари, како и лансирањето на новиот регионален логистички центар и имплементацијата на ERP софтвер во фирмата. На почетокот на 2019 година, компанијата отвори регионална канцеларија во Скопје и Горан стана нејзин тим лидер.

Горан смета дека брзината е клучен фактор во онлајн трговијата. Тој стана специјалист за логистика и разви уникатни транспортни системи за балканските пазари кои не се членки на ЕУ. Заедно со тимот, тој создаде специфичен систем за испорака за Србија и Македонија и ја забрза прекуграничната испорака без потреба од локални магацини.

Ecommerce Asociation

Македонската асоцијација за е-Трговија е првата и единствена асоцијација која цели кон инклузивна е-трговија. Нашата мисија е да создадеме иднина за е-трговски развој и успех на земјата. Асоцијацијата за е-трговија на Македонија има за цел да ги поддржи интересите на компаниите за е-трговија, да придонесе кон проширување на знаењето за е-трговија и негово проширување вклучувајќи ги поврзаните услуги и технологии, и да ги намали и елиминира бариерите кои го ограничуваат растот и развојот на индустријата. Веруваме дека иднината за подобра Македонија лежи во дигитална Македонија и паметно општество, а е-трговијата е интегрален дел од таквото општество.

web by agency