От Велсберг

ГОВОРНИК

От Велсберг е главен директор за податоци за естонската влада. Тој води стратешка координација и развој на науката за податоци и управување со податоци во Естонија, вклучувајќи домени како вештачка интелигенција и open data. Тој исто така е доктор на науки. истражувач на Одделот за информатика на Универзитетот Умеа. Неговото истражување се концентрира на употребата на информациски системи во јавниот сектор, со посебен фокус на употребата на Internet of Things (IoT).

Ecommerce Asociation

Македонската асоцијација за е-Трговија е првата и единствена асоцијација која цели кон инклузивна е-трговија. Нашата мисија е да создадеме иднина за е-трговски развој и успех на земјата. Асоцијацијата за е-трговија на Македонија има за цел да ги поддржи интересите на компаниите за е-трговија, да придонесе кон проширување на знаењето за е-трговија и негово проширување вклучувајќи ги поврзаните услуги и технологии, и да ги намали и елиминира бариерите кои го ограничуваат растот и развојот на индустријата. Веруваме дека иднината за подобра Македонија лежи во дигитална Македонија и паметно општество, а е-трговијата е интегрален дел од таквото општество.

web by agency Illustrations & Icons by Icons8.com