Габриел Гита

ГОВОРНИК

Габриел Гита ја држи позицијата потпретседател за бизнис развој за Централна и Источна Европа @ Mastercard и го предводи тимот за бизнис развој во рамките на Централна и Источна Европа.

Одговорностите на Габриел и неговиот тим се фокусирани на воведување во употреба нови технологии за плаќање и идентификување бизнис можности во области како што се е-трговија, онлајн плаќања, инстант плаќања, дигитални паричници или сајбер безбедност.

Ecommerce Asociation

Македонската асоцијација за е-Трговија е првата и единствена асоцијација која цели кон инклузивна е-трговија. Нашата мисија е да создадеме иднина за е-трговски развој и успех на земјата. Асоцијацијата за е-трговија на Македонија има за цел да ги поддржи интересите на компаниите за е-трговија, да придонесе кон проширување на знаењето за е-трговија и негово проширување вклучувајќи ги поврзаните услуги и технологии, и да ги намали и елиминира бариерите кои го ограничуваат растот и развојот на индустријата. Веруваме дека иднината за подобра Македонија лежи во дигитална Македонија и паметно општество, а е-трговијата е интегрален дел од таквото општество.

web by agency Illustrations & Icons by Icons8.com