Срѓан Прокиќ

Говорник

Срѓан е лидер предводен од податоци и дизајн и е страстен за решавање на проблемите на клиентите со иновативни производи и процеси. Во моментов, тој предводи тим кој е одговорен за креирање на next-generation е-платформа за патување составена од хибридна апликација, систем за управување на содржини и платформа за податоци за клиенти поддржана од повеќе надворешни услуги.

Во неговата претходна работна позиција, тој бил задолжен за дигитализација на банкарските процеси и услуги како што се готовински и потрошувачки заеми и отворање сметки онлајн. Тој е страстен за наоѓање едноставни решенија за комплексни проблеми и креирање технологија која е попријателска за корисниците.

Ecommerce Asociation

Македонската асоцијација за е-Трговија е првата и единствена асоцијација која цели кон инклузивна е-трговија. Нашата мисија е да создадеме иднина за е-трговски развој и успех на земјата. Асоцијацијата за е-трговија на Македонија има за цел да ги поддржи интересите на компаниите за е-трговија, да придонесе кон проширување на знаењето за е-трговија и негово проширување вклучувајќи ги поврзаните услуги и технологии, и да ги намали и елиминира бариерите кои го ограничуваат растот и развојот на индустријата. Веруваме дека иднината за подобра Македонија лежи во дигитална Македонија и паметно општество, а е-трговијата е интегрален дел од таквото општество.

web by agency Illustrations & Icons by Icons8.com