Коста Петров

ГОВОРНИК

Коста Петров е меѓународно познат претприемач, ПР експерт и бестселер бизнис автор во Северна Македонија.

Тој е основач на P World, една од водечките светски агенции за настани со операции во 40 земји низ Европа, Блискиот Исток, Азија, Африка, Азија и Северна Америка.

Две години по ред, Коста беше вклучен во списокот на списанието Kogres за највлијателни професионалци за настани во Југоисточна Европа.

Тој е соработник за американското издание на Хафингтон пост и Digital Boom на MENA, поранешен шеф за развој на професионалци во IABC EMENA и редовен говорник на настани низ целиот свет на теми за претприемништво, односи со јавноста и лидерство.

Коста е и бестселер автор во родната Македонија и автор на меѓународно познатата книга Стравот. Тој е исто така уредник на Малата црна книга за односи со јавноста, првата книга за односи со јавноста напишана од практичари на ПР за практичари на ПР.

Ecommerce Asociation

Македонската асоцијација за е-Трговија е првата и единствена асоцијација која цели кон инклузивна е-трговија. Нашата мисија е да создадеме иднина за е-трговски развој и успех на земјата. Асоцијацијата за е-трговија на Македонија има за цел да ги поддржи интересите на компаниите за е-трговија, да придонесе кон проширување на знаењето за е-трговија и негово проширување вклучувајќи ги поврзаните услуги и технологии, и да ги намали и елиминира бариерите кои го ограничуваат растот и развојот на индустријата. Веруваме дека иднината за подобра Македонија лежи во дигитална Македонија и паметно општество, а е-трговијата е интегрален дел од таквото општество.

web by agency Illustrations & Icons by Icons8.com