Јасмин Марич

Панелист

Јасмин отсекогаш бил ангажиран во проекти за ИТ, продажба и развој на бизнис. Неговата академска позадина е во бизнисот, но неговите вистински страсти се ИТ производи и услуги и дигитални бизнис модели. Поголемиот дел од неговото неодамнешно работно искуство вклучува продажба (претпријатија и retail) маркетинг консалтинг, дигитален маркетинг, истражување и развој на бизнисот во OLX BA (OLX Group, Naspers).

OLX Group е една од најбрзорастечките мрежи на платформи за тргување во светот, која работи во над 30 земји низ целиот свет. Тоа им помага на луѓето да купуваат и продаваат автомобили, да најдат домување, да добијат работа, да купуваат и продаваат производи за домаќинството и многу повеќе. Со повеќе од 20 добро познати локални брендови, вклучувајќи Avito, OLX, OLX Autos, Otomoto и Property24, решенијата на OLX се направени да бидат безбедни, паметни и едноставни за нивните клиенти. OLX работи со тим од 11.000+ луѓе, кои работат на 5 континенти во канцеларии низ целиот свет. Настрана од корпоративните ИТ решенија, Јасмин е активен член на локалната стартап сцена каде работи и подучува неколку стартап проекти.

Ecommerce Asociation

Македонската асоцијација за е-Трговија е првата и единствена асоцијација која цели кон инклузивна е-трговија. Нашата мисија е да создадеме иднина за е-трговски развој и успех на земјата. Асоцијацијата за е-трговија на Македонија има за цел да ги поддржи интересите на компаниите за е-трговија, да придонесе кон проширување на знаењето за е-трговија и негово проширување вклучувајќи ги поврзаните услуги и технологии, и да ги намали и елиминира бариерите кои го ограничуваат растот и развојот на индустријата. Веруваме дека иднината за подобра Македонија лежи во дигитална Македонија и паметно општество, а е-трговијата е интегрален дел од таквото општество.

web by agency Illustrations & Icons by Icons8.com