Константин Костадинов

Говорник

Константин Костадинов станал дел од Вибер во 2016 година како менаџер за продажба. Во моментов, тој е Senior Sales Director CEE & CIS, главно одговорен за идентификување и градење потенцијални партнерства, развивање бизнис планови и стратегии за зголемување на продажбата во рамките на Вибер за целиот регион. Во моментов, тој надгледува повеќе од 25 клучни пазари на глобално ниво. Константин е исто така одговорен за сите специјални проекти што ги вклучуваат сите алатки на Вибер за бизниси.

Претходно работел во KPMG Бугарија како Senior Sales lead, како и во Делоит.

Ecommerce Asociation

Македонската асоцијација за е-Трговија е првата и единствена асоцијација која цели кон инклузивна е-трговија. Нашата мисија е да создадеме иднина за е-трговски развој и успех на земјата. Асоцијацијата за е-трговија на Македонија има за цел да ги поддржи интересите на компаниите за е-трговија, да придонесе кон проширување на знаењето за е-трговија и негово проширување вклучувајќи ги поврзаните услуги и технологии, и да ги намали и елиминира бариерите кои го ограничуваат растот и развојот на индустријата. Веруваме дека иднината за подобра Македонија лежи во дигитална Македонија и паметно општество, а е-трговијата е интегрален дел од таквото општество.

web by agency Illustrations & Icons by Icons8.com