Torbjörn Fredriksson

Г-дин Торбјерн Фредриксон е шеф на Одделот за ИКТ политика на Конференцијата на ООН за трговија и развој (УНКТАД). Тој е одговорен за работата на УНКТАД за ИКТ, е-трговија и дигитална економија. Тој се приклучи на ООН во 2000 година. Пред да се приклучи на УНКТАД, тој имаше позиции во Invest in Sweden Agency и во шведското Министерство за индустрија и трговија. Тој има магистер по меѓународна економија од Економското училиште во Стокхолм.


Модератор

This entry was posted in . Bookmark the permalink.