Nazanin Daneshvar

Назанин Данешвар е најпознат ирански претприемач преку Интернет, познат до сега. Таа е основач и извршен директор на Такхифан, прва и водечка веб-страница за купување групи во Иран. Покрај тоа, таа е основач на Таринан, популарна локална веб-страница за прегледи и апликација за мобилен телефон. Освен нејзината професионална улога, таа е активен поддржувач на иранското почетно движење, каде силно го охрабрува лидерството меѓу жените. Таа беше говорник на бројни конференции, делуваше како ментор на многу истакнати почетни и технолошки настани и беше застапувана во меѓународните медиуми. Таа беше покриена од списанија како Фајненшл тајмс, Форбс, Вашингтон пост, Дер Шпигел и Гардијан меѓу другите. Пред Такфифан, таа работеше во бројни компании за е-трговија и стартапи како развивач на софтвер во Иран, Велика Британија и Германија.

This entry was posted in . Bookmark the permalink.