Marko Ilic

Марко Илиќ е пионер во областа на е-трговијата во Србија и човек кој има учествувано во изградбата на најголемите е-продавници во земјата. Пред 15 години, Марко има работено на првата „click and mortar“ продавница e-Dućan. По краток, неколкугодишен „излет“ во индустријата за интернет коцкарство (IGT), Марко ѝ се враќа на е-трговијата, како главен извршен директор на една од најголемите е-продавници во регионот NonStopShop. Потоа, на Magenta го изградува три-пати наградуваниот портал TakoLako. Во моментот работи на проектот Dijaspora.Shop, кој на почетокот на годината бил прогласен за најдобар портал за е-трговија во Србија од страна на реномираното ИТ списание PC PRESS.

Марко е ко-основач на Асоцијацијата за е-трговија на Србија.

This entry was posted in . Bookmark the permalink.