Агенда

Темата на овогодинешната конференција е „Бизнис раст со е-трговија“. Поттикната од потребите, предизвиците и целите на сегашните и идните е-трговци на пазарот, втората конференција за е-трговија ќе биде со фокус на бизнис растот, кој може да биде забрзан со соодветен менаџмент на е-трговијата како значаен канал за продажба. Главниот фокус ќе биде на „новиот потрошувач“ и последните алатки со кои се стигнува до тој потрошувач, а кои постојано се менуваат. Е-трговијата навистина може да биде главниот фактор за бизнис раст и може да ги достигне и надмине очекувањата на менаџерите, но само со вистинска реализација. Со ова на ум и со цел надминување на очекувањата на учесниците на конференцијата, можете да сметате на висококвалитен настан со домашни и странски говорници кои имаат огромно искуство во нивните домени. Агендата ќе биде поделена на презентации, панел дискусии, “fireside” разговори и други активности.

24 Октомври [Четврток]
18:30 - 20:00 Вечера за говорници, почесни гости, спонзори и партнери. Ресторан TBD
25 Октомври [Петок] КОНФЕРЕНЦИЈА
08:00 - 09:00 Регистрација & кафе
Мапирање на Е-трговијата и Fireside Chat
09:00 - 09:05 Отворање - Гораст Цветковски, Актер и домаќин
09:05 - 09:15 Поздравен говор - Виктор Стојкоски, Генерален секретар на АЕТМ
09:15 - 09:35 Воведни обраќања
- Д-р Нина Ангеловска, Министер за финансии
- Г-дин Дамјан Манчевски, Министер за информатичко општество и администрација
- Г-ѓа Вања Манова, Менаџер за Бугарија и Северна Македонија во Mastercard
- Г-дин Јован Деспотовски, Директор на ФИТР
- г-дин Ѓоко Танасоски, Директор на Царинска Управа
09:35 - 09:55 „Мапирање на пазарот на е-трговија“ - Ексклузивно Истражување
- Огнен Огненоски, Ко-основач и Директор на Таргет Груп
- Сергеј Зафироски, Основач и извршен менаџер на Insider ID
09:55 - 10:05 Fireside chat со HALK банка - Преглед на пазарот на е-трговија од банкарска гледна точка со Тина Петкоска, Асистент во Оддел за алтернативни канали @ HALK банка
ДИГИТАЛНА ТРАНСФОРМАЦИЈА: Презентација & Fireside Chat
10:05 - 10:25 „Трансформирај или Умри: Зошто старото школо ја губи новата игра?“
- Петар Ниновски, CEO и основач на Brainster
10:25 - 10:35 Fireside chat со A1 - Дигитална трансформација во телеком индустријата: Предизвици, бенефити и најдобри пракси со Јана Дурнева, Менаџер за дигитална трансформација @ A1
10:35 - 10:50 „Враќање на довербата во дигиталниот свет“ - Charles Walton, Сениор потпретседател на Digital Identity Mastercard - Purchase, Њујорк
10:50 - 11:10 Кафе пауза
РАСТ РАСТ РАСТ: 4 презентации фокусирани на развој
11:10 - 11:30 Раст со нови пазари: "Докажан план во 7 фази - научете како да изградите брзорастечки бизнис за е-трговија од почеток" - Rok Hrastnik, Извршен директор на Senislab
11:30 - 11:50 Раст со SEO: „Како е-продавниците можат да ги искористат придобивките од органски (бесплатни) посети..." - Peter Mesarec, Маркетинг консултант во Seos.si
11:50 - 12:10 „Раст со податоци преку A/B тестирање“
- Горјан Јовановски, Технички тим лидер и Софтвер инженер во Booking
12:10 - 12:30 „Раст со иднината на трговијата“
- Amanda Jones, Главен стратешки директор на McCann Букурешт
12:30 - 13:30 Ручек
13:30 - 13:45 Квиз поддржан од A1 - "Најпаметниот" добива смартфон!
Главна презентација > Раст со маркетинг funnel-и
13:45 - 14:25 Инфраструктура на е-трговијата низ новиот Пат на свилата - Scott Rafer, Ветеран од Силициумската Долина со 25 години искуство во социјални медиуми и е-трговија
Е-ПАЗАРИ > Панел дискусија + Fireside Chat
14:25 - 14:55 Панел дискусија: Проблеми и придобивки на локалните е-пазари
- Никола Димовски, CEO и ко-основач на Klikni jadi
- Ива Трембелиева , COO на Grouper
- Слободан Андонов, Проект менаџер во Ekupi
- Модерирано од Филип Чижбановски
Fireside Chat > Развој на е-пазари
14:55 - 15:05 Fireside Chat со Dijaspora.Shop
- Развој на е-пазари со Марко Илиќ, Менаџер за бизнис развој @ Dijaspora.Shop
15:05 - 15:20 Кафе пауза
ИНОВАТИВНОСТ ВО Е-ТРГОВИЈА и ЖЕНИ ВО ДИГИТАЛНАТА ЕРА > Презентација + Панел дискусија
15:20 - 15:35 „Жените дигитални претприемачи - Сила за инклузивен раст и развој“
- Candace Nkoth Bisseck, Поборник за Дигитална Економија и Мотивирање на жените
15:35 - 16:05 Панел дискусија: Иновативност во е-Трговија - Глобална експанзија од дома
- Светлана Кодрумова, Основач и CEO на Pixyle.ai
- Катерина Бојков, Ко-основач и одговорна за раст и развој во Embed Social
- Модерирано од Дамјан Дано
16:05 - 16:20 Хајан Селмани - Основач & CEO на HASELT - In memoriam
16:20 - 16:30 Завршни забелешки - Виктор Стојкоски, Генерален секретар на АЕТМ
16:30 - 18:00 After-Conference: коктели спонзорирани од Златните партнери
[Покажете го Вашиот купон и одберете го Вашиот коктел: Mastercard, ФИТР, A1, Haselt & HalkBank]