Candace Nkoth Bisseck

Кендис има пасија за мотивирање на луѓето преку подобрување на нивниот живот, деловна активност и кариера користејќи иновации и дигитална технологија. Откако работела маркетинг за L’Oréal, ја започнала својата кариера како консултант во областа на иновациите, телекомуникациите и дигиталната економија во Африка, Европа и Азија. Од 2014 до 2017 година Кендис била менаџер на веб-страницата за електронска трговија Jumia Market во Камерун, помагајќи им на локалните трговци да генерираат дополнителни приходи, учејќи ги како да го користат интернетот за да продаваат надвор од нивната физичка продавница и надвор од нивниот град. Кендис исто така работела на универзитетот Стенфорд, помагајќи им на лидерите на малите и средни претпријатија ширум Африка да го прошират својот бизнис користејќи иновации. Таа го дала својот придонес во разни корпоративни и социјални иницијативи како тренер, ментор или говорник.

Кендис има длабока страст за мотивирање на жените и голем дел од своето време го поминува придонесувајќи за кариерите на жените и нивниот личен развој, преку споделување на нејзиното искуство. Таа ја освои наградата McKinsey Next Generation Women Leader Award  во 2017 година за нејзината работа во таа област и нејзините менторски активности. Нејзината работа е пофалена од повеќе меѓународни медиуми, како Forbes.

Кендис сега работи со Обединети Нации, водејќи ја иницијатива наречена eTrade for Women, која има за цел да им помогне на жените дигитални претприемачи од земијте во развој да прераснат во Сила за Инклузивно создавање и развој на богатство.

This entry was posted in . Bookmark the permalink.