Виктор Стојкоски

Виктор е Генерален Секретар на Асоцијацијата за е-трговија на Македонија и ко-основач на SVNA Design, веб и дигитална агенција која специјализира во развој на концепти, визуелно стимулирачки дизајн, ефикасни веб апликации и дигитална бизнис трансформација. Предводен од желбата за промени и подобрување на состојбата со е-трговијата во Македонија, тој e еден од иницијаторите за основање на Асоцијацијата за е-трговија на Македонија, каде e избран и за Генерален Секретар. Тој е посветен за развојот на Асоцијацијата и повеќе од четири години активно работи на подобрување на е-трговијата во Македонија. Стојкоски е еден од главните организатори на првите две годишни конференции за е-трговија.

Виктор е инженер по информатички науки и компјутерско инженерство, а негови специјалности се: е-трговија, дигитален маркетинг, веб дизајн и продажба


Модератор

This entry was posted in . Bookmark the permalink.