Конференција

26ти Октомври 2018, Хотел Marriott

За настанот

Првата годишна македонска конференција за е-Трговија има за цел да ги донесе на едно место клучните фигури во овој сектор за да се поврзат, состанат и да споделат знаења и искуства. Под насловот "е-Трговија: е-Иднината за е-Македонија!" конференцијата ќе опфати четири главни теми: Развој, Плаќања, Испорака и Маркетинг, организирани во 10 главни предавања и 3 интерактивни панел дискусии кои ќе ги одржат 30 македонски и меѓународни говорници.

Агенда
08:00 - 09:00 Регистрација

09:00 - 09:10 Отварање и најава
Гораст Цветковски, Актер и домаќин на конференцијата

09:10 - 09:20 Поздравен говор
Д-р Нина Ангеловска, Претседател на АЕТМ

09:20 - 09:40 Воведни обраќања
Г-дин Дамјан Манчевски, Министер за информатичко општество и администрација
Г-дин Јован Деспотовски, Директор на ФИТР
Г-ѓа Vanya Manova, Менаџер за Бугарија и Македонија, Mastercard

09:40 - 09:55
“Можности и предизвици за македонските е-продавници во ЕУ”
Trin Saag , Директор за владини работи на EMOTA

10:00 - 10:40
Панел: Оние кои ја креираат понудата! “Show me how it's done”
модератор: д-р Нина Ангеловска,
Прв дел: Предизвиците на е-трговците на македонскиот пазар
Драган Јосифовски - Paket.mk, Ајлин Шеали - Pazar3, Љупчо Антовски - KupiKniga; Јован Лазаревски - PlatiNaVrata

10:40 - 10:50
“Платежниот процес во е-трговијата: Компромисот помеѓу функционалностите кои носат удобност за купувачите наспроти факторите за намалување на ризици”
Bogdan Bochenek - Раководител на Оддел за управување со измами од страна на клиентите и интегритет на правните франшизи за регионот на ЦИЕ, Mastercard

10:50 - 11:10
Кафе пауза

11:10 - 11:50
Панел: Оние кои ја креираат понудата! “Show me how it's done”
модератор: д-р Нина Ангеловска,
Втор дел: Иднината на е-трговијата како продажен канал за гигантите на пазарот
Никола ЉушевМакедонски Телеком, Мислав Галер - one.Vip, Искра Тикваровска Јазанџиевска - EVN , м-р Марија Томевска - Eurolink , Zorana Milidrag - Sport Vision Србија

Главни говори: Маркетингот во е-ерата “Привлечи, ангажирај, конвертирај, задржи”

11:50 - 12:20
“Како гејмифицираната е-трговија ќе биде следното бојно поле за задржување на вниманието и активноста на потрошувачите“
Yu-Kai Chou - автор и говорник; извршен директор, Octalysis Group; основач, Octalysis Prime

12:20 - 12:30
Квиз + изненадување за учесниците

12:30 - 13:30
Ручек

Главни говори: Маркетингот во е-ерата “Привлечи, поврзи, конвертирај, задржи”

13:30 - 14:15
“Како вештачката интелигенција и машинското учење ќе го трансформираат модерниот маркетинг”
Supratim Biswas, Главен директор за приходи, CleverTap
“Како да изградите добар е-комерц бизнис кој продава сам по себе”
Michaela Plesnikova, Раководител на помошни партнерства, Kiwi.com

Главни говори: Плаќања во е-трговија

14:15 - 14:25
“Е-плаќањата во е-трговијата, некогаш и денес”
Биљана Доновска Гечева, Генерален директор, Casys

14:25 - 14:35
Мал момент забава...

14:35 - 15:20
Панел: Плаќања во е-трговија “Show me the money”
модератор: Дамјан Дано
Вељан Поповски - NLB Bank, м-р Атила Селим - HalkBank, Стефан Пепоски - Stopanska Banka, Игор Величковски - НБРМ , Биљана Доновска Гечева - Casys

15:20 - 15:35
Кафе пауза

15:35 - 15:40
“Новото лице на трговијата - Како сите можеме да имаме корист?”
Ѓоко Танасоски, Генерален Директор на Царинска управа на Република Македонија
15:40 - 16:20
Панел: Достава и прекугранична е-трговија “Show me the package”
*спонзорирано од DHL
модератор: Даниела Милошеска
Златко Ветеровски - Царинска управа; Марина Антова - DHL ; Влатко Атанасовски - Агенција за пошти; Игор Гешовски - Еко Логистик Сервис ;

16:20 - 16:30
Затворање на конференцијата
Д-р Нина Ангеловска

16:30 - 17:30
Friday After-Conference Коктели од златните спонзори
Карти

Early Bird картите се пуштени во продажба до 25.09.2018 година.

Early Bird картите се распродадени!

Карта

Купи online

6,088 ден.

Распродадено!

Карта
+ "Actionable Gamification" книга на говорникот Yu-Kai Chou

Купи online

7,148 ден.

Распродадено!

Купи две карти и заштеди
1,500 денари на втората!

Купи online

10.676 ден.
Распродадено!

Книгата ќе може да ја подигнете на штанд на самата конференција.

СПОНЗОРИ

ГЕНЕРАЛЕН ПАРТНЕР:

GOLD ПАРТНЕР:

SILVER ПАРТНЕРИ:

Bronze ПАРТНЕРИ:

ПАРТНЕРИ:

МЕДИУМСКИ ПАРТНЕРИ: