Агенда

ДЕН ПРЕД КОНФЕРЕНЦИЈАТА[13 .11.2023]
ДЕН ПРЕД КОНФЕРЕНЦИЈАТА - понеделник, 13-ти ноември [Invite Only + Owners of VIP Tickets]
19:00 - 21:00 VIP коктел за вмрежување
Локација: TBD📍
ДЕНОТ НА КОНФЕРЕНЦИЈАТА [14 .11.2023]
РЕГИСТРАЦИЈА И КАФЕ ЗА ДОБРЕДОЈДЕ
08:00 - 09:00 РЕГИСТРАЦИЈА И КАФЕ ЗА ДОБРЕДОЈДЕ☕
09:00 - 09:10 Поздравно обраќање од организаторите
Нина Ангеловска, Претседател @ Асоцијација за е-трговија на Македонија
09:10 - 09:30 Поздравни обраќања
Стево Пендаровски, Претседател на Република Северна Македонија
Штефен Худолин, Шеф за соработка во Делегацијата на Европска Унија во Република Северна Македонија
09:30 - 09:50 Напредокот на македонската е-трговија во споредба со Западен Балкан и Европа: Клучни наоди од извештајот за анализа на е-трговија (2023)
Нина Ангеловска, Претседател @ Асоцијација за е-трговија на Македонија
Track #1: МАРКЕТПЛЕЈС ПИОНЕРИ И НИВНИОТ УСПЕХ ВО Е-ТРГОВИЈАТА🚀 [Овозможено од Ananas] [powered by Ananas]
09:50 - 10:30 Панел дискусија #1: Регионални VS. Глобални пионери: Усовршување на маркетплејс сцената
Марко Царевиќ, Главен оперативен директор @ Ananas
Катарзина Роса, Одговорна за образование и развој на трговци @ Allegro
Ралука Бујореану, Product Lead @ Zalando

Модератор: Никола Илчев, Основач @ eCommerce Academy Bulgaria
10:30 - 10:50 Студија на случај: Патот кон успехот на Amazon и Shopify: Од избор на вистински производ до продажба на глобалните онлајн пазари
Ристе Цапоски, Раководител на е-трговија @ The Gift Lab
10:50 - 11:10 Кафе и нетворкинг
ФОКУС НА ДОСТАВАТА И Е-ПЛАЌАЊАТА И НИВНАТА ПОВРЗАНОСТ СО ПРЕКУГРАНИЧНА Е-ТРГОВИЈА [Овозможено од NLB] [powered by NLB]
11:10 - 11:50 Панел дискусија #2: „Успешни приказни и научени лекции: Унапредување на прекуграничната е-трговија“ [овозможено од GIZ] [Powered by GIZ]
Иван Мирковски, Главен извршен директор @ SmartLiving
Елвис Пивиќ, Ко-основач @ Moj brand
Фидан Рамизи, Основач @ aoos.com.al
Соња Буха, Менаџер за е-трговија @ Mona Fashion

Модератор: Рикардо Пинто, Сертифициран менаџмент консултант
11:50 - 12:30 Панел дискусија #3: “Истражување на пејсажот за е-плаќања во е-трговија”
Анита Хеѓкези, Раководителка на сектор во Дирекцијата за платни системи @ НБРСМ
Вања Манова, Регионална директорка за Бугарија, Северна Македонија, Албанија и Косово @ Mastercard
Бранко Грегановиќ, Главен извршен директор @ НЛБ Банка АД Скопје
Мерима Махмутовиќ, Сениор менаџерка @ PwC SEE

Модератор: Маја Палчевска, Банкарски професионалец со пасија за дигитална трансформација и технологии
12:30 - 13:40 Ручек и нетворкинг
ТРКА ЗА ИНОВАЦИИ И ТЕХНОЛОГИЈА: КАКО ДА СЕ ИСКОРИСТАТ ВЕШТАЧКАТА ИНТЕЛЕГЕНЦИЈА, ПОДАТОЦИТЕ И МАРКЕТИНГОТ ВО Е-ТРГОВИЈАТА [Овозможено од A1 Македонија] [Powered by A1 Macedonia]
13:40 - 14:05 Клучен говор: [Трка за иновации] Генеративна вештачка интелегенција - Дали да ја направите сами, да ја купите или да соработувате со некого?
Стефан Ковачевиќ, Глобален лидер за е-трговија @ Nestlé
14:05 - 14:45 Панел дискусија бр. 4: „Перформанс маркетинг револуција: Работење во е-трговија управувано од податоци“
Радомир Башта, Главен извршен директор и водечки стратег за оптимизација @ Four Dots
Елинда Стојанова Милошеска, Лидерка на тимот за дигитална трансформација @ А1 Македонија
Војдан Карапетковски, Главен извршен директор @ Kara5

Модератор: Ненад Ристовски, Директор за дигитални медиуми @ Publicis Groupe
14:45 - 15:15 Fireside разговор: „Екс во Reebok и Nike, но не и во реалниот живот - спојување на креативни услуги со перформанс маркетинг во ерата на е-трговија со вештачка интелигенција“
Кремена Јорданова, Поранешенна директорка за маркетинг активации @ Reebok
Хуго Фаустино, Извршен директор @ HFAUSTINO Creative Media, ex-Nike

Модераторка: Ива Дујак, Главна креативна директорка и партнерка @ Brand Union
15:15 - 15:30 Студија на случај: Приказната за вештачката интелигенција зад „Redefining E-commerce: A(i) New Era”
Мери Шешо Најденовска, Оперативна директорка @ Monks Agency
15:30 - 15:50 Кафе и нетворкинг
КУПУВАЧОТ ВО ЦЕНТАРОТ НА Е-ТРГОВИЈАТА: НОВИ НАЧИНИ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА НЕГОВОТО ОНЛАЈН ШОПИНГ ИСКУСТВО 👨‍💻
15:50 - 16:10 Клучен говор: Креирање на персонализирани искуства со вештачка интелегенција - Патот до Метаверс
Каи Херзбергер, Групациски Директор за DACH & EMEA @ Meta
16:10 - 16:30 Клучен говор
Саманта Тилет, Директорка за Глобални партнерства за Amazon Ads @ Httpool Aleph
ФИНАНСИРАЊЕ ВО Е-ТРГОВИЈАТА: КОИ СЕ БАРАЊАТА НА ИНВЕСТИТОРИТЕ? [Овозможено од Mastercard] [Powered by Mastercard]
16:30 - 16:45 Fireside разговор: Вложување во е-трговија низ објективот на инвеститорите
Ивајло Симов, Ко-основач и управен партнер @ Eleven Ventures

Модератор: Огнен Огненовски, Главен извршен директор @ BiznisMreza.mk
16:45 - 16:55 Наградна игра [Овозможено од А1 Македонија] [Powered by A1 Makedonija]
16:55 - 17:00 Затворање на конференцијата
Нина Ангеловска, Претседател @ Асоцијација за е-трговија на Македонија
ВЕЧЕРТА ПО КОНФЕРЕНЦИЈАТА [14.11.2023, од 21:00]
ВЕЧЕРТА ПО КОНФЕРЕНЦИЈАТА - вторник, 14ти ноември
21:00 - 00:00 Нетворкинг забава Локација: TBD 📍
*The organizer reserves the right to make certain changes in the agenda.